2019. szeptember 19., csütörtök

Ifjú kalandorok ne kíméljenek!

Sokszor megkapom, hogy te könnyen utazol, tele vagy, mint a déli busz. Ja, ha majd te is elmúltál ötven, és napi 10-12 órát dolgoztál évtizedeken át, majd neked is lesz. Csakhogy világot látni fiatalon a legjobb, akkor ez most egy ördögi kör?

Íme, egy megoldás: www.workaway.info
Önkéntes munka szerte a világban.



De mi is ez tulajdonképpen?


A lényege, hogy ingyen szállást és ellátást kaphatunk némi munkáért cserébe. Nagyjából heti 20-25 óra munkáról van szó, a legkülönbféle területen.
Ez a weboldal összehozza a munkaadó-vendéglátót a vállalkozó szellemű utazóval, aki 36 euróért (pároknak 48 €) egy éven át hozzáférhet az adatbázishoz, ahol 179 ország, több mint 39 ezer befogadó "host" ajánlatot találunk. Ezután kiválasztunk egy nekünk tetsző települést vagy munkát, és írunk egy e-mailt a host-nak. A jó hely kiválasztásában segítségünkre lehet, korábban ott dolgozó önkéntesek értékelése is. Nem árt, ha jól megfogalmazott profilt töltünk fel magunkról, mosolygós fotóval, mert a jó helyekre nyilván túljelentkezés lesz.
Az útiköltséget sajnos magunknak kell előteremteni, és nem baj, ha van a zsebünkben egy kis költőpénz, hogy ne legyünk kiszolgáltatott helyzetben. De ugye nem kell mondanom, mekkora segítség Norvégiában vagy mondjuk Japánban, ha a koszt és kvártély ingyen van.
Kevés angol tudással is el lehet boldogulni, de ha beszélsz más idegen nyelvet, új horizontok is megnyílhatnak előtted. Ugye mondanom sem kell, hogy ez nem pusztán egy utazás, ez életre szóló, kaland, ahol valóban belelátsz a helyiek életébe, kultúrájába.


Azért mielőtt fejest ugrassz, nem árt, ha tudod:


Ez nem egy szeretet otthon, ahol befogadnak, te meg elsöprögetsz a portájukon. Kő kemény csereügylet, ezért jó előre tisztázd, mik az elvárások úgy a munkakör, mint a munkaidő tekintetében! Valamint kérj fotót, hogy milyen szobát kínálnak fel neked cserébe, és hányszori étkezést!

Ezeket az oldalakat is nézd meg:
trustedhousesitters.com, ha csak egy kéglire akarsz vigyázni.
wwoofinternational.org vagy helpx.net, ha egy farmon dolgoznál szívesen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése